tirsdag den 18. januar 2011

Fuld fart på biogas


Tyskland fortsætter ufortrødent med at udvide biogaseventyret. Det er det klare indtryk fra en netop overstået biogaskongres, som gennemført af den tyske biogasforening i Nürnberg i sidste uge. I år var det et jubilæumsår, da det var den 20. kongres, som jeg havde fornøjelsen af at besøge.
I 2010 blev over 1000 nye anlæg tilsluttet el-nettet og bidrager derved både til produktion af vedvarende energi og nye indtægter i landbrugsområderne. Derved har antallet af biogasanlæg passeret de 6000 stk.
På kongressen var der udstillerstande fra omkring 340 virksomheder, og man regner med, at omkring 16.000 personer er beskæftiget i biogasbranchen (2009). Der omsættes for 2,3 mia. €, og heraf er 10 pct. til eksport, en andel som er kraftigt stigende, da tysk biogasteknologi nu regnes som verdensførende.
På kongressen hørte jeg nogle temaindlæg om at bruge græs som biomasse til biogasproduktion. Om kort tid vil du her på nettet kunne læse mere om, hvad jeg fandt af relevant udstyr og viden i forhold til økologisk jordbrug.
Michael Tersbøl
Faglig udviklingschef
51532711

Ingen kommentarer:

Send en kommentar