søndag den 19. juni 2011

Bussard, brødhvede på hvidkløver

Så let og enkelt er det: Hvidkløver til frø i 2010, det var ikke nogen god oplevelse. Men helt perfekt som forfrugt til en vinterhvede til brød på en JB 6 hos Jesper Andersen på Sjællandsodde, en af landets tørreste lokaliteter. I dag står der en flot, sund og ren afgrøde. Vi følger op på den høstede kvalitet. Der er meget der skal være iorden inden der ligger et værdifuldt parti brødkorn i siloen. Vejret omkring høst, tørring eller ikke tøring, hvornår er det rette tidspunkt.?

Når vejrudsigten er ustabil efter at kornet på marken er kommet under 22-23%vand. Så skal der høstes og tørreriet skal kunne tørre det ned på få dage. Derefter skal temperatur og vandprocent følges nøje.

Sven Hermansen, Planteavlskonsulent mob. 2943 7550 sh@okologi.dk

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar