fredag den 13. januar 2012

Fra græs til gas og gylle
At producere biogas fra kløvergræs og anden fiberrig biomasse er ikke noget vi har øvet os meget på i Danmark. Men det kommer vi forhåbentligt snart til, hvis energiforhandlingerne ender i, at økologisk biogas kommer på skinner.
De tyske erfaringer med ’græs til gas og gylle’ er langt mere udbredte, og der har man også lært, at det ikke er noget, man bare lige gør. Det kræver et velgennemtænkt og velafprøvet anlægsdesign.
Den 8. februar har vi inviteret Michael Köttner til Danmark for at fortælle om de tyske erfaringer. Michael har i regi af vores Kompetencecenter for Økologisk Biogas samlet op på tyske erfaringer og udvalgt de anlægsløsninger, han mener, er relevante for økologiske landmænd, der vil bruge meget græs i deres produktion af gas og gylle. Vi kommer til at høre om både tørfermenteringsanlæg (garageanlæg), plug-flow-systemet, lagune-systemet og ordinære vådforgæring. Workshoppen er arrangeret i samarbejde med INBIOM og de projekter, som de har om bæredygtig biomasse.Du kan læse mere om arrangementet, som foregår d. 8. februar kl. 12-16 i Agro Business Park (Foulum), her:
Michael Tersbøl51532711

Ingen kommentarer:

Send en kommentar