fredag den 15. juni 2012

Hestebønne og lupin skal toastes

I 2012 udgaven af grovfoderekskursionen var der besøg hos I/S Grøndalsgård i Nørager, som er en bedrift med økologisk mælkeproduktion. En af hovedattraktionerne på Grøndalsgård var demonstration af toasting af proteinafgrøder. Formålet med toastning er at forbedre proteinkvaliteten i proteinafgrøder. Derved opnår man at sænke PBV og et øge AAT indholdet i foderet. Toasteren indeholder 60 liter olie, der skal varmet op til mellem 160 og 180 oC . Hestebønner og lupiner bliver under opvarmning sneglet op til enden af røret. Kapaciteten er 2-3 ton/døgn. Med en pris på 185.000 kr. og et strømforbrug på 18 kWh bliver den samlede pris for toastning af proteinafgrøderne incl. investering ca. 300 kr./ton.
Claus Østergaard, Planteavlskonsulent
Mobil: 20457465 Mail: co@okologi.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar