fredag den 21. september 2012

Klimarigtig bøfproduktion

 
Det kaldes holistic management og bruges i det store udland og på Barritskov. Afgræsningen skal planlægges, så græsset når at udvikle lange gode rødder, så der ikke overgræsses ved at kvæget er for længe på er område og at mange  dyr tramper lige nok i jorden til at indbygge organisk materiale.
På det første billede ses mark 8 der sidst blev afgræsser i 4 dage for 74 dage siden, på det andet billede ses ca. 470 stude der afgræsser mark 8 og skal gøre det igen i 1-2  dage. På det sidste billede ses mark 10, 8 ha, hvor de 470 stude græssede d. 18 september.
Praksis i holistic management er at der skal stå et rimeligt lag tilbage, for at græsmarken er i stand til at blive stærkere, mere produktiv og som en sidegevinst indbygge CO2 i jorden.
De her bøffer kan man spise med god klima-samvittighed.

Carsten Markussen 
Planteavlskonsulent  

 
mobil: +45 30 62 72 15 mail: cma@okologi.dk




Ingen kommentarer:

Send en kommentar