fredag den 25. maj 2012

Tjek fremspiring i tidlig sået majs

Majsen spirer uens frem i denne mark med sorten Chavoxx. Marken er sået den 6. maj. Mange frø ligger i jorden helt uden spire, andre har 1-2 cm spire og er undervejs. Vurderingen er at kun 15.000 - 20.000 planter/ha er normalt udviklet, så ompløjning er eneste mulighed for at få et tilfredsstillende majsudbytte. I en anden mark på samme ejendom med sorten Astiano er 40.000-50.000 planter/ha normalt udviklet og 20.000 – 30.000 planter/ha er på vej op. Så denne mark får lov at blive stående. På naboejendommen er majsen sået den 1. maj med Saludo og Ambition og alle planter har 3-4 blade.
Claus Østergaard, Økologisk Landsforening
Mail: co@okologi.dk Mobil: 20457465

Så er vi på dyrskue

Økologisk Landsforening har taget hul på dyrskuesæsonen, hvor vi som et nyt tiltag udstiller på 11 dyrskuer i år. I dag og lørdag er det i Varde. Rigtigt mange skolebørn fik en I Love ØKO tatoo sat på af Bjarne Hansen, som her ses på foreningens stand. Et lille shot æblemost fra Korsmedergaard er også populær. Økologer fra Varde-området kommer forbi og bliver opdateret om hvordan det går i foreningen. Ja - vi skal hilse ...
Michael Tersbøl
51532711

System Cameleon til økologerSystem Cameleon er en maskine udviklet af det svenske firma Gothia Redskap. Maskinen er modulopbygget og kan tilpasses efter behov. Systemet er en såmaskine og radrenser i et og halvbugseret, så der behøves relativt få hestekræfter på traktoren for at køre med den. Det der anbefales er omkring 150 hk til både radrensning og såning. Der kan være ca. 4 m3 korn i såmaskinen og den kan dermed så et anseeligt antal hektarer uden påfyldning. Radrenseren er udstyret med et 2D-kamera der skelner rækkerne og resultatet ser rigtigt godt ud. Når der køres og radrenses justeres dybden på radrenseren elektronisk inde fra styrehuset og kan gøres på ganske kort tid. Der er forsøg i gang med montering af GPS og det skulle være klar til foråret 2013. Maskinen leveres som 4, 6 og 8 meter bredde og den viste model koster omkring 750.000 kr.  Vi var ude og se den i aktion på Forsøgscenter Foulum onsdag den 23. maj og der ses her en kort film med systemet.
Økologikonsulent Mads S. Vinther, tlf. 30629016