tirsdag den 18. juni 2013

Quinoa - nye udfordringer

Vi er ved at høste erfaringer med at dyrke den sydamerikanske Quinoa uden for det kontrollerede forsøgsmarker, ude på landbrugsarealerne. Der er nok ikke mange der er i tvivl om at Quinoa er en fødevare vi bliver nødt til at forholde os til fremover. Det er planteprotein af en meget høj kvalitet, der vil rokke ved brug af ris og såmænd også kød. Om det er som importeret vare eller om vi kan lære at dyrke og forarbejde den selv, er noget af det vi arbejder hårdt med for tiden. Quinoaen ligner den Hvidmelede Gåsefod rigtigt meget, men der er forskel, bland andet på frøstørrelsen, så det er ikke et problem med frarensning. På billedet fremgår det at Quinoa er følsom overfor meget bundukrudt, den manglende luftudskiftning giver plads til svampesygdomme. Den fugtige danske sommer, den frodige jord og de mange ukrudtsfrø i jorden, er vilkår planten ikke møder i sit hjemland, så der er ting der skal læres og det er vi i fuld gang med.
På Højbakkegaard ved Tåstrup den 27. juni og ved Spøttrup ved Skive den 4. juli har vi to arrangementer hvor erfaringerne øses ud
Læs mere på hjemmesiden, www.okologi.dk eller i Økologi&Erhverv
Sven Hermansen, Planteavlskonsulent mail: sh@okologi.dk.mob.: 29 43 75 50

Ingen kommentarer:

Send en kommentar