lørdag den 28. september 2013

Mens de andre snitter

På denne ejendom i Himmerland, har der gennem mange år været sået majs efter kløvergræs - efter et tidligt 1. slæt. Det vil sige at græsmarken er revet op med en tallerkenharve, pløjet og sået i den sidste uge af maj. Marken fik ikke gylle i år, hvad den ellers ville have fået. Det blev en langsom start, der var ikke rigtigt krudt i marken selvom den ikke manglede vand og varme på det tidspunkt.
Afgrøden er flot, ren og ensartet. Sorten Kaspian er en af de allertidligste på markedet, dvs den kan modne kolber på færrest majsvarmeenheder. Udbyttet er måske ikke i top, men kvaliteten vil på denne mark blive meget fin. Afgrøden er ikke 2 m høj og planterne er ret spinkle. Men kolbesætningen er fin. Det er tykke kolber der vil udgøre en væsentlig del af den høstede masse. Om 2 uger er de lagt ind og vi kan sætte to streger under.
Det er stadig en diskussion om det 1. slæt der kommer oven i udbyttet, er det hele værd, men i år ser det godt ud. Det er kvalitetsfoderenheder der bliver bjerget her.
Sven Hermansen, Økologikonsulent. Mob: 29437550 mail: sh@okologi.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar