onsdag den 17. juli 2013

Byg/ærtehelsæd og byghelsæd. Er det nu?

Byg/ært-helsæd og byg helsæd høstes direkte på rod, med en finsnitter påmonteret et helsædsbord. 
Der vil være for stort spil af kerner i marken, hvis der skårlægges. Kernerne skal være bløddejagtige, og kernen skal være helt udfyldt, og der må ikke komme vandig væske ud, når man trykker på kernen. Kernerne skal dog stadig være bløde og kunne trykkes sammen . Men med det vejr der er lige nu, vil det gå rigtig stærkt, så måske er det nu, der skal snittes? 
Kirstine Lauridsen 
Kvægbrugskonsulent , cand. agro. Fagligt team 
mobil: +45 20 43 61 04
 

Nu er det ved at være tid for høst af ærtehelsæd

Ærtehelsæden står rigtig kraftig, og er ved at være klar til skårlægning og fortørring. 
Ærtehelsæden bør ligge på skår i ca. 3 til 4 døgn afhængig af luftfugtighed og tørring i øvrigt. Billederne er fra fredag d. 12. juli, og  ærterne er fine og gode at spise (enkelte begynder at blive lidt melede). Denne mark skårlægges  torsdag/fredag  i denne uge og snittes derefter mandag/tirsdag. Udlægget under skal derefter vandes med den vejrudsigt vi har for næste uge, da det ellers kan
risikere at blive brændt af.
Kirstine Lauridsen 
Kvægbrugskonsulent , cand. agro., DL 
mobil: +45 20 43 61 04