fredag den 11. oktober 2013

Sustaingas
 EU projektet Sustaingas afholder projektmøde i Sofia i Bulgarien, hvor vi bl.a. forbereder de kommende internetkurser og workshops om bæredygtig økologisk biogas. Det danske internetkursus/webinar afholdes d. 29. Januar. Vi sidder netop nu i en Bulgarsk pressekonference, hvor der fortælles om projektet. De bulgarske investorer i vedvarende energi er udfordret, da regeringen har pålagt 30% skat på brugen af vedvarende energi.

Lone Klit Malm, lkm@okologi.dk

Larver i hønsemøg


Jan Volmar har næsten altid gang i et projekt eller flere. Et af de projekter han har gang i lige nu, er et forsøg med opformering af fluelarver i hønsemøg, med efterfølgende forsøg med at fodre høns med fluelarverne som proteinfoder.
På det øverste billede ses Jan Volmar ved larveopformeringen, her holdes konstant optimal temperatur og fugtighed, så der kan produceres ca. to kuld larver om ugen.
På det andet billede ses det nye hønsehus, hvor de høns der fodres med larver og korn, går ved siden af et kontrolhold der fodres med korn og kraftfoder, ligesom Jans 12.000 andre høns.
Spændende om vi her ser spiren til den fremtidige fodring af alle Jan Volmars og hans økologiske kollegers, høns.
Carsten Markussen 
Planteavlskonsulent  

 
mobil: +45 30 62 72 15 mail: cma@okologi.dk