fredag den 11. september 2015

Spændende nyhed fra Krone

Krone har netop præsenteret en ny presser – altså en HELT nyudviklet maskine. Presseren kan presse materialet til piller i en arbejdsgang – altså produktet er piller i stedet for baller.
Der må siges, at være spændende perspektiver i sådan en maskine. Her tænker jeg på halmpiller som omtales i præsentationen af maskinen. I sommerperioden vælger nogle mælkeproducenter, at skifte fra almindelig halm som strømiddel hos kalvene ud med savsmuld, træpiller eller flis for, at reducere antallet af fluer. Disse produkter købes til en forholdsvis høj pris, emballeret i små sække. Tænk nu, hvis man selv kunne presse sin sommerstrøelse, på egen mark og dermed sikre endnu en pind ift. Selvforsyning.
 
Et andet perspektiv kunne være hø piller eller lucerne piller. Kan man bruge dem til noget, eller er det spild af tid? Det kunne være interessant, at undersøge nærmere hvordan de kan håndteres, hvordan holdbarheden er, og om de reagere anderledes i vommen på koen end ensilage og hø som vi kender det i dag.
 
Det burde afprøves i samarbejde med Krone, og en frisk landmand.
 
Kvægbrugskonsulent Mads E. Mortensen
Tlf: 61974912
 
Foto: Krone

Ingen kommentarer:

Send en kommentar